Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Susurluk'ta işçilerin hukuk zaferi

Susurluk

Yargı kararı Susurluk'ta direnen işçilerin umudunu arttırdı

Susurluk Belediyesi’nden çıkarılması sonrası aileleriyle birlikte yaptıkları eylemlerle Türkiye gündemine gelen belediye işçilerinin geçtiğimiz gün görülen davasında karar çıktı.
Mahkeme, davası görülen 6 işçinin işe idesine karar verdi. 74 işçinin davası ise 19 Aralık’ta görülecek.
Susurluk Belediyesinde işten çıkarılan 6 işçinin işe iade davası Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Belediye-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Avukat Doğan Alperin’in katıldığı davada 24.07.2014 tarihinde iş akdine son verilen 6 Belediye İş Sendikası üyesi işçinin işe iade edilmesi yönünde karar çıktı. Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi kararında davalı işverence yapılan feshin geçersizliğine ve davacının işe iadesine karar verdi.
Susurluk Belediyesinden çıkarıldıkları ilk günden bu yana işçileri yalnız bırakmayan Balıkesir Belediye-İş Sendikası Başkanı Yüksel Özden, işçinin yargı yoluyla zafere ulaşması nedeniyle son derece mutlu olduğunu söyledi. Başkan Özden, “Mahkeme sonucunda üye arkadaşlarımızın daha fazla mağdur edilmemeleri için 4-5 yıldır çalıştıkları işyerlerine Susurluk Belediye Başkanımız tarafından döndürülmesi gerekiyor. Bir süredir mağdur olan bu işçilerin işlerine geri dönerek çalıştıkları ve akıttıkları alın terini evlerine bir dilim ekmek olarak götürmelerini diliyorum. Belediye-İş Sendikası olarak işçi mücadelemiz sürecek. İşten çıkarılan ve geri kalan 74 arkadaşımızın bir diğer davası da 19 Aralık’ta görülecek. Bizim yargıya olan güvencimiz tam” şeklinde konuştu.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı